Drie banden klein hoofdklasse:

design P. Hagenaar
Partycentrum Keijzer
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Drie banden klein hoofdklasse:

Eric van Haestregt weer kampioen drie banden hoofdklasse:

 

Op woensdag 1, vrijdag 3 en zaterdag 4 december organiseerde biljartvereniging RBV uit Leimuiden in biljartzaal Keijzer de districtsfinale drie-banden-klein hoofdklasse.

De grote favoriet vooraf was Eric van Haestregt, vorig jaar de winnaar. Op het NK zelfs de 2e plaats gehaald. Eric zit al jaren qua moyenne tegen de promotiegrens naar de extra klasse aan. Echter na 4 partijen was er een andere favoriet voor de titel, kwakelaar Jan van Doorn was ongeslagen met 8 punten en aanzienlijk hoger moyenne dan Eric.  Ook RBV er Ron van Haasteren speelde erg goed en was na vier ronden ook nog een kanshebber voor de titel.

Op de slotdag, zaterdag, stonden er drie ronden gepland, en zou de ware kampioen opstaan. Waar Jan van Doorn verloor van Jos Spring in t veld en Ron van Haasteren.
Won Eric meer dan overtuigend van Do van Doorn en Piet van Duivenvoorde (in 33 beurten). Met nog 1 ronden te gaan stonden er drie op acht punten, namelijk Eric, Jan en Ron. Ron trof de laag geplaatste Piet van Duivenvoorde, die hij ook versloeg in 57 beurten. Ron kwam op tien punten, was afhankelijk van de uitkomst van de andere partij. In die partij liet Eric zien waarom hij vooraf als favoriet was bestempeld, in 29 beurten wees hij van Doorn terecht.

Bij het opmaken van de eindstand kwam Jos Spring in t veld van 't Fort uit de kwakel nog op de 3e plaats terecht door 3 overwinningen op zaterdag, daarbij ook de kortste partij van het toernooi realiserend (26 beurten).  De hoogste serie van het toernooi wam op naam van de RBV ?r Ron van Haasteren, met 10!

De eindstand na 7 ronden:

1.       Eric van Haestregt (RA VEEN), 10 punten, moyenne 0.949

2.       Ron van Haasteren *RBV), 10 punten, moyenne 0.776

3.       Jos Spring in ?t veld (Fort), 8 punten, moyenne 0.825

4.       4. Jan van Doorn (Fort), 8 punten, moyenne 0.800

5.       Marco van Kessel (Fort), 6 punten, moyenne 0.749

6.       Do van Doorn (Fort), 6 punten, moyenne 0.658

7.       Piet van Duivenvoorde (de Schelp), 4 punten, moyenne 0.736

8.       Rick van  Zanten (fort), 4 punten, moyenne 0.653

Begin januari 211 gaat Eric van Haestregt wederom naar het gewestelijk kampioenschap, wat verspeeld wordt in Capelle aan den IJssel. Tijdens de prijsuitreiking bedankte vicevoorzitter van het district veen en Rijnstreek  Jan Wesselman biljartzaal keijzer, de organiserende vereniging RBV met vaste schrijver Theo Zandvliet, de arbitervereniging, de spelers , maar vooral het publiek, dat ondanks de barre winterse omstandigheden toch was gekomen.
Naar start pagina RBV.