Gewestelijke finale bandstoten 2de klasse:

design P. Hagenaar
Partycentrum Keijzer
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Gewestelijke finale bandstoten 2de klasse:

Richard van Luijk wint in Leimuiden gewestelijke finale bandstoten 2de klasse:

Richard van Luijk uit Dordrecht heeft de gewestelijke finale bandstoten 2de klasse op zijn naam geschreven, een knappe prestatie omdat hij als laagstgeplaatste aan de finale startte.

 

Favorieten waren o.a. Teus van Essen uit Strijen en Gerard van Tol uit Zevenhoven, de afgevaardigde van het district Veen en Rijnstreek. Gerard startte voorvarend door op vrijdag zijn 2 partijen te winnen, maar zakte op zaterdag volledig door het ijs. Gerard hervond zich op zondag door de kortste partij van het toernooi te produceren, namelijk zijn 75 caramboles te behalen in 13 beurten. Maar het leed was al geschiedt.

 

Teus van Essen maakte zijn favorietenrol wel meer waar en stond gedurende het gehele toernooi bovenin, maar verloor in de 6e ronde verrassend van Gerben Colmjon uit Leiden. Teus moest hierdoor zijn laatste partij winnen, maar had zijn lot niet meer in eigen handen, want als hij won, moest Richard van Luijk zijn partij verliezen.

 

Richard speelde zijn laatste partij tegen Wim Zijderveld uit Nieuw Lekkerland, waarbij Richard de druk van de favoriet ervaarde. Zijderveld stond al snel op ruime afstand, maar met de hoogste serie van het toernooi, 28 caramboles, kwam Richard weer terug in de wedstrijd. Er ontstond een spannende eindstrijd, waarbij Richard in de 26e beurt dan eindelijk de 75e carambole haalde, Zijderveld kwam er twee te kort.

 

Van Luijk werd door de toernooizege uitgenodigd voor het Nederland kampioenschap op 13 t/m 15 mei in Eijsden (Maastricht), maar bedankte voor de eer. Richard staat de komende periode in nog wat andere eindstrijden op biljartgebied. Hierdoor zal Teus van Essen het gewest gaan vertegenwoordigen op het Nationaal kampioenschap.

 

De eindstand van de gewestelijke finale bandstoten 2e klasse:

 

1. Richard van Luijk, Dordrecht                     7-10     3.06

2. Teus van Essen, Strijen                              7-10     2.66

3. Mike Nijman, ?s-Gravenzande                   7-7      3.37

4. Gerben Colmjon, Leiden                            7-7     3.16

5. Gerard van Tol, Zevenhoven                      7-7     2.86

6. Wim Zijderveld, Nieuw Lekkerland           7-6      2.89

7. Rudy Verschoor, Zoetermeer                    7-5       2.50

8. Wim Roseboom, ?s-Gravenzande              7-4       2.20

 

Namens Biljartvereniging RBV verrichte Marcel van Bruggen de prijsuitreiking en bedankte biljartzaal Keijzer voor het uitstekende materiaal, wedstrijdleider Jan Verdel, de schrijvers en arbiters, de deelnemers en het publiek.
Voor enkele foto's klik hier.
Naar startpagina RBV