NK driebanden groot jeugd

design P. Hagenaar
Partycentrum Keijzer
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

NK driebanden groot jeugd

Prooi voor Zeeuw Jens van Dam:

Op 18 en 19 december 2010 werd in Leimuiden verspeeld het Nederlands Kampioenschap Driebanden Groot Jeugd. Ondanks de barre winterse omstandigheden arriveerden deelnemers en arbiters op zaterdag op tijd, zodat wethouder Antoon Kea van de gemeente Kaag en Braassem om 11.00 uur kon openen.

Deelnemers waren Jens van Dam uit Sas van Gent, Dennis Hoogakker uit Doornenburg, Jordy de Kruyf uit Hoogeveen, Brian Bakkers uit Hoeven, Raymond Groot uit Hoogwoude en Robert Berg uit Hoogezand. Vooraf was er een afzegging van Glen Hofman, daarmee leek het toernooi te worden ontdaan van de smaakmaker, maar daardoor lag de strijd wel volledig open. Jens van Dam en Dennis Hoogakker als eerste en tweede geplaatst, werden daarmee bestempeld als favoriet.

In de eerste ronde wonnen beiden, maar liet ook Jordy de Kruyf een prima partij zien en gaf daarmee aan ook zich ook als kanshebber te zien. Jordy verloor echter in de 2e ronde van Raymon Groot en in de 3e ronde van Dennis, en was daardoor na de zaterdag uitgeschakeld voor de 1e prijs. Terwijl Jens en Dennis ieder via een partij van 24 beurten lieten zien dat ze favouriet waren, speelde op de achtergrond van het toernooi Raymond Groot een prima toernooi.  Als je nog nimmer op de grote tafel hebt gespeeld en je weet toch enigszins in het spoor te blijven, is dat knap.

Robert Berg en Brain Bakkers bleken grote talenten te zijn, maar in het drie-banden-groot nog te onervaren om mee te kunnen doen voor de hoofdprijs in deze klasse.

Na de zaterdag was het duidelijk, op zondag zouden Jens en Dennis uitvechten wie de winnaar zou worden. Dat het spannend was tussen beide heren was duidelijk, na 3 partijen ieder 6 punten, ieder een moyenne van 0,719.  Op zondagmorgen zette Dennis de toon, met 30 caramboles in 22 beurten pakte hij daarmee de kortste partij en nam in moyenne voorsprong op Jens. Jens won ook, zelfs in 36 beurten, maar stond nu 2e in moyenne. De finalepartij vervolgens was erg spannend, beide spelers gingen gelijk op, waarbij de voorspong tussen de spelers steeds maar een paar caramboles was. Zo kwamen ze steeds dichter bij de 30, waarbij Dennis ging voor iedere kans, en Jens wat meer keek wat er over bleef. Bij 28-27 voor Dennis na 39 beurten, kwam Jens tot een eindsprint, met 2  carambole in de 40e en de laatste in de 41e beurt, eiste Jens het kampioenschap op.

De eindstand:

nr.

naam

partijen

punten

moyenne

HS

prt.moy.

1

Jens van Dam

5

10

0.773

8

1.200

2

Dennis Hoogakker

5

8

0.822

7

1.363

3

Raymon Groot

5

6

0.534

4

0.666

4

Jordy de Kruyf

5

2

0.495

5

0.638

5

Brian Bakkers

5

2

0.476

5

0.535

6

Robert Berg

5

0

0.322

3

0.000

 

Voor de prijsuitreiking was wederom aanwezig wethouder Antoon Kea en afgevaardigde van de KNBB, Cees Benschop. Lovende woorden voor de organiserende biljartvereniging RBV, waarbij wedstrijdleider Ron van Haasteren zich van zijn goede kant had laten zien. Ook lof en bloemen voor de arbiters Gilbert Princen, Sjaak Bleeker, Fred van Rookhuijzen en Hennie van Dijk. Zaalhouder Sjaak Keijzer weer gefeliciteerd met zijn 160 jarig bestaan en bedankt voor zijn gastvrijheid. Benschop toonde zich onder de indruk van de lokaliteit, hij wist niet dat er in Leimuiden zo?n mooie biljartzaal was. Kampioen Jens van Dam was kort van stof, hij was blij dat hij kampioen was, maar wilde graag naar huis. Gezien de 2 lange dagen, de omstandigheden op de weg en de inmiddels aanwezige sneeuwbuien, kon iedereen zich dat voorstellen.
Om een indruk van het geheel te krijgen klik dan hier voor de foto's.
naar start pagina RBV