Sprietlopen 2013

design P. Hagenaar
Partycentrum Keijzer
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Sprietlopen 2013

Stralende elfde editie Sprietlopen Leimuiden:

Leimuiden ? De elfde editie van het traditionele Sprietlopen over de Drecht is een groot succes geworden. De organisatie kon dankzij het heerlijke zomerweer ruim honderd deelnemers inschrijven.

Wedstrijd

De wedstrijd (droog over komen) werd dit jaar bij de jongens gewonnen door Jeroen Millenaar uit Leimuiden. Bij de meisjes werd de wedstrijd gewonnen door de Rijnsaterwoudse Jerlyn van den Hoek. Bij de dames ging evenals in 2012 Roos van der Zwaan uit Leimuiden aan de haal met de wisselspriet en bij de heren was het Rick van der Zee, ook uit Leimuiden, die met het goud naar huis.

Scholenprijs

Evenals in 2012 werd er ook een basisscholencompetitie gehouden. De school die verhoudingsgewijs de meeste deelnemers aan het Sprietlopen ?levert? kan de Sprietlopen Scholen Wisselspriet winnen. Die ging dit jaar naar basisschool De Schakel. Ruim 20 procent van de ?oudere? leerlingen deed een poging droog over te komen.

Originaliteit

Een jury die dit jaar bestond uit twee aanwonenden van de ?Sprietlooparena? Chris Ruardi en Janoe Veenenbos beoordeelden de deelnemers wat betreft de originaliteit van hun uitmonstering. Bij de meisjes ging  de originaliteitprijs naar Bo Romijn uit Leimuiden die verkleed was als Pippi Langkous. Bij de jongens ging de prijs ? evenals in 2012 naar René van der Zee uit Leimuiden die als hippie was verkleed.  Bij de dames ging de trofee naar Mercy van den Hoek vanwege de spectaculaire geluiden die ze maakte bij de oversteek. Bij de heren was het Michel van Diemen die als Hulk over de Spriet ging. De pechprijs was dit jaar voor Koos Waasdorp die een act opvoerde van een sportvisser die uiteindelijk werd verzwolgen door de haai die hij in de Drecht had gevangen.

 Wat is Sprietlopen?

Over de Drecht liggen twee sprieten (houten palen), van oever naar oever. De deelnemers lopen over de paal naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Sommige deelnemers bereiken soms zo eenvoudig de overkant dat we het een stukje moeilijker voor ze maken.

 

De einduitslag van 2013

Dames

1.            Roos van der Zwaan            Leimuiden

2.            Lisa                                   Alphen aan den Rijn

3.            Chello                                Alphen aan den Rijn

Heren

1.            Rick van der Zee                 Leimuiden

2.            Max van der Jagt                 Leimuiden

3.            Ted van der Wolf                 Leimuiden

Meisjes

1.            Jerlyn van den Hoek            Rijnsaterwoude

2.            Eline Visser                        Leimuiden

3.            Debbie van der Zee              Leimuiden 

Jongens

1.            Jeroen Millenaar                 Leimuiden

2.            Lars Klomp                        Leimuiden

3.            Sytse Notenboom              Leimuiden

                                                                                                                                            

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht, kunt u contact opnemen met Wim Buskermolen 06-52452448.

voor foto's klikt u dan hier Foto's heb ik iets beperkt ingevoerd (overzichts foto's en prijswinnaars) wilt u meer foto neem dan eens contact op met de organisatie.