Biljart vereniging de Tuinderij

Verslag Biljart vereniging de Tuinderij week 4,

Met 18 leden, waarvan een Barman starten we gisteren onze wekelijkse biljartavond. Door louter toeval speelde er tot Driemaal toe naamgenoten tegen elkaar. Te weten Piet tegen Piet en Henk tegen Henk en Jan tegen Jan. Niet heel gek was dat Piet ,Henk en Jan alle drie wisten te winnen. Wat wel opviel was dat Piet M. maar 16 beurten nodig had tegen Piet v Z. en onze voorzitter Henk v A. zich helemaal uitsloofde tegen Henk L. en volgens mij de kortste partij tot nu toe speelden en in 8 beurten klaar was. Jan E. en Jan R. deden het iets rustiger aan en hadden 33 beurten nodig om de strijd te beslissen. Wat ook direct de langste pot van de avond was. De stijger van de week was wel de winnaar van die partij, namelijk Jan E. die van de 12e plaats naar 8e opstoomde, om maar in de sinterklaas sfeer te komen.

Sommige leden wilden iets eerder naar huis om dat zij veronderstelde dat er iets leuk op tv zou zijn, ik heb later ook nog even gekeken of dat zo was, nou niet dus. Enkele van onze leden hebben in de eerste rond nog maar een of twee partijtjes te gaan, en zullen straks eens een zogenaamde vrije wedstrijd mogen spelen. Nu de spanning er een beetje vanaf is en de sfeer steeds gemoedelijker word hoor ik de wonderlijkste dingen op zo’n avond. Om er maar een paar te noemen Cees the whitte one informeerd naar de mode lijn van Leo de kippen witter? Niet eens in het algemeen of zo , nee hij vroeg echt naar een bepaald model jack die Leo gedragen zou hebben die week er voor? Nu kom ik zelf uit de mode wereld en ben wel wat gewend maar ik flikkerde toch bijna van m’n krukje toe ik dat hoorden. Jammer genoeg kon ik niet verder mee luisteren hoe het gesprek zich verder ontwikkelde en of er nog was adviezen uitgewisseld zijn of verstrekt, over op welke temperstuur en of het bij de bonte of toch maar bij de fijne was moest worden gedaan. Er zijn gisteren ook leden ingestraald die iets minder presteerde. Ook werd er gesproken over een trekhaak of een … knobel waar geen caravan aan te pas kwam. Het zal allemaal wel, maar gezellig was het.

Om te voorkomen dat Henk v A. volgende week 12 november weer in acht beurten uit gaat en naast zijn schoenen gaat lopen, draait hij de Bar.

We hebben vier tafels drie afzeggers. En ik heb er heul veul zin in.

Vr Gr Johan

stand biljartver. de Tuinderij

Dorpsstraat 30
2451 AR Leimuiden

Tel: (0172) 50 81 88
Email: info@partycentrum-keijzer.nl
Facebook